Шольц перевірив, як бійці ЗСУ тренуються на установках Gepard

17:21, 25.08.2022
Шольц перевірив, як бійці ЗСУ тренуються на установках Gepard

Олаф Шольц на полігоні перевіряє ефективність техніки, яку надають Збройним силам України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав військовий полігон Путлос (федеральна земля Шлезвіг-Гольштейн), де на зенітних установках Gepard тренуються українські воїни. Він пообіцяв і надалі підтримувати Україну і надавати більше зброї Збройним силам України.
 
Як інформує Україна молода, про візит канцлера повідомляє  Bild. 
 
Глава уряду зустрівся з керівником навчання та українськими воїнами, він також уважно розглянув техніку, яку його країна постачає Києву.
 
«Німеччина хоче допомогти забезпечити солдатам оптимальну підтримку, якої вони потребують»,– сказав він.
 
Канцлер підтвердив, що Німеччина продовжуватиме постачати Україні системи важкого озброєння – він назвав гаубиці, реактивні системи залпового вогню та ЗРК IRIS-T, що здатний здійснювати оборону повітряного простору цілого міста.
 
«Україна може бути впевнена, що вона отримує підтримку своїх численних міжнародних друзів та союзників, але особливо підтримку з боку Німеччини. Ми продовжуватимемо підтримувати їх нашими фінансовими засобами, але також і нашою зброєю»,– пообіцяв канцлер.
 
Зазначимо, раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зробила заяву, яка суттєво відрізняється від обіцянок Шольца. Вона сказала, що постачання німецького озброєння в Україну перебуває "на грані", оскільки у самого Берліна нібито погано забезпечена армія.
 
Як повідомляла УМ, прем´єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав українських військових, які проходять навчання у британських збройних сил у Північному Йоркширі.
 
Він переконаний, що український народ та ЗСУ зрештою досягнуть успіху і здобудуть перемогу у війні з росією.