Кирило Гундяєв потрапив до восьмого пакету санкцій ЄС

16:14, 01.10.2022
Кирило Гундяєв потрапив до восьмого пакету санкцій ЄС

ЄС включило до чорного списку санкцій партіарха кирила

Новий восьмий пакет санкційних обмежень проти Росії, до якого потрапив Патріарх Кирило, був попередньо погоджений послами 27 країн-членів ЄС .

 

Однак остаточне схвалення очікується наступного тижня. Найзапекліше у Брюсселі бойкотувала нові обмеження Угорщина.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДФУ з посиланням на Reuters.

 

Джерела повідомили, що контрольована державою російська алмазодобувна компанія «Алроса» (ALRS.MM), а також голова російської православної церкви патріарх кирило також були висунуті для включення в чорний список — це кроки, проти яких раніше виступали, відповідно, центри торгівлі алмазами Бельгія та Угорщина.

 

«Готовність йти вперед висока, ми хочемо бути готовими якомога швидше через все, що відбувається»,– сказав один високопоставлений дипломат ЄС, який говорив на умовах анонімності.

 

Для запровадження санкцій необхідна одностайність 27 країн-членів ЄС, і якщо їхні розбіжності виявиться надто важко подолати, питання буде винесено на розгляд зустрічі національних лідерів країн блоку в Празі 6-7 жовтня.

 

Угорщина, яка співпрацює з Росією в галузі ядерної енергетики, заявила раніше на цьому тижні, що заблокує будь-які нові енергетичні санкції.

 

Нагадаємо, нещодавно Угорщина вдруге завадила запровадженню санкцій. Європейського Союзу проти російського Патріарха Кирила.

 

З усім тим Естонія запропонує включити Патріарха Російської Православної Церкви Кирила (Гундяєва) до списку санкцій Європейського союзу. Аналогічно США планує ввести санкції проти Кирила (Гундяєва) та ще 200 росіян, причетних до війни в Україні.

 

Як повідомляла УМ, Предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликав усі православні церкви світу покарати Гундяєва керівника Російської православної церкви Кирила, оскільки він є одним із творців «русского міра» та підтримує російську агресію в Україні.