Олігархи, пропагандисти і артисти: РНБО затвердила санкції щодо 3600 осіб рф

13:58, 01.10.2022
Олігархи, пропагандисти і артисти: РНБО затвердила санкції щодо 3600 осіб рф

Окрім путіна, під санкції потрапили фізичні й юридичні особи

Рада Національної Безпеки і оборони Украни запровадила санкції проти фізичних і юридичних осіб рф, серед яких і рідня путіна. 

 

Перелік санкційних осіб, затверджений рішенням РНБО охоплює понад 3600 фізичних і юридичних осіб.

 

Як інформує Україна молода, про це у суботу повідомляєся на сайті Мінекономіки. 

 

Зокрема, у списку фігурують:

—діти та родичі володимира путіна та його близького оточення;

—представники регіональних еліт та влади рф;

—олігархи та їхнє близьке оточення;

—артисти та пропагандисти, в тому числі громадяни України;

 

—колаборанти, які перейшли на сторону ворога;

—високопосадовці державних корпорацій;

—представники вищого керівного складу збройних сил рф;

—представники т.зв. «урядів «лнр/днр», окупаційної «влади» АР Крим та ватажків незаконних збройних формувань, що діють на окупованій території України.

 

Також затверджені  санкціі проти іноземних громадян – так званих “міжнародних спостерігачів”, що брали участь у псевдореферендумах на тимчасово захоплених територіях України.

 

Санкції запроваджені й проти ключових системоутворюючих компаній, банків, підприємств оборонно-промислового комплексу, добувної, енергетичної, комунікаційної, логістичної та інших сфер.

 

Раніше пакети санкцій були розглянуті Міжвідомчою робочою групою з питань реалізації державної санкційної політики під головуванням першого віцепрем’єр-міністра України – міністра економіки Юлії Свириденко та подані Службою безпеки до РНБО.

 

Як відомо, 30 вересня Президент України Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти значущих фізичних та юридичних осіб росії, які не виступили на захист людяності та міжнародного права, або певним чином залучені до агресивних кроків проти України і спільноти демократичних народів.

 

Як повідомляла УМ, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій проти 606 осіб, які належать до правлячої верхівки російської федерації.