РНБО запровадила санкції проти 606 представників правлячої верхівки рф – Зеленський

00:10, 08.09.2022
РНБО запровадила санкції проти 606 представників правлячої верхівки рф – Зеленський

Зеленський переконаний, що ніхто з верхівки Кремля не уникне відповідальності, це тільки питання часу. (Фото Офісу президента)

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій проти 606 осіб, які належать до правлячої верхівки російської федерації.

 

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні РНБО в середу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні в ніч на етвер.

 

«Ухвалено важливе рішення РНБО України – застосовано санкції до 606 фізичних осіб, які належать до керівної верхівки росії. 28 членів радбезу рф, 154 члени ради федерації рф, 424 депутати держдуми рф. Усі вони відповідальні за цю війну, за терор проти наших людей», - зазначив глава держави.

 

На його переконання, ніхто з них не уникне відповідальності, це тільки питання часу.

 

«Ми вже зробили частину необхідних юридичних, дипломатичних і політичних кроків заради такої відповідальності для них. Продумано робимо і всі інші кроки», - заявив Верховний Головнокомандувач.

 

Президент також поінформував, що СБУ в середу провела важливу операцію стосовно низки підсанкційних осіб на території нашої країни: «Я неодноразово наголошував – контрабандистам і кримінальним мережам в Україні місця не буде. Схоже, дехто з них не зрозумів. Що ж, зрозуміють».

 

І уточнив, що посадовці митниці, які допомагали контрабандистам, у тому числі керівники, відсторонені й отримають законну відповідь на всі свої незаконні дії.

 

«Що стосується тих людей з підсанкційних осіб, у кого було виявлено ще й іноземне громадянство, зокрема російське та румунське, то на основі пропозицій СБУ і відповідно до норм чинного законодавства ухвалив рішення про припинення українського громадянства цих осіб», - додав глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», раніше секретар РНБО Олексій Данілов нагадав, що росія є останньою колоніальною імперією у світі, яка має врешті-решт позбутися колоній захоплених у 19-20 століттях, тим більше, що вони вже "починають хитатися".