ЗCУ звільнили 5 населених пунктів під Лиманом

13:29, 01.10.2022
ЗCУ звільнили 5 населених пунктів під Лиманом

Українські військові досягли успіху на Лиманському напрямку. (Фото Генштабу ЗСУ)

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що Збройні сили України деокупували п’ять населених пунктів поблизу Лимана що на Донеччині. Зараз там тривають стабілізаційні заходи.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у ефірі національного марафону новин 1 жовтня.
 

«Російське угруповання в районі Лимана оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки звільнені. Там тривають стабілізаційні заходи»,— наголосив Сергій Череватий.

 

За його словами, в районі Лимана в оточення потрапили близько 5-5,5 тисяч окупнатів.

 

Водночас речник зазначив, що зараз важко назвати точну кількість росіян, які перебувають у "котлі",  оскільки постійно ведуться бойові дії, що "відмінусовують" живу силу окупантів, також деякі групи росіян намагалися прорватися, але завдяки ЗСУ ці спроби були "не дуже вдалі".

 

Речник Східного угруповання військ також додав, що окупанти здаються в полон, є багато вбитих та поранених серед росіян, але операція зі звільнення Лимана ще не завершена.

 

Як відомо, вранці  1жовтня голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що в оточенні у місті Лиман Донецької області перебувають близька 5 тисяч російських військових.

 

Головне управління розвідки оприлюднило розмову окупанта з дружиною, в якому він скаржиться, що вони потрапили в "котел" і дзвонить попрощатися.

 

Військовий РФ, знаходячись у важкому моральному стані, подзвонив з України додому, щоб попрощатись з дружиною.


Він навіть не зважає на заборону користуватися мобільними, каже, що хоче наговоритися з дружиною перед смертю і готовий, щоб Збройні сили хоч зараз вдарили туди ракетою.

 

«Ми в кільці, Любо. Нам п#%да скоро. Я просто подзвонив попрощатися».Раніше Інститут вивчення війни повідомив, що ЗСУ ввечері 29 вересня, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана на Донеччині. За деякими даними, українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення. 

 

Як повідомляла УМ, 30 вересня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що оточення російського угруповання біля Лимана на Донеччині перебуває «на етапі завершення».

 

30 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна перебрала ініціативу у війні й досягає відчутних результатів, зокрема підтвердив звільнення Ямполя і успіхи ЗСУ поблизу Лиману.

 

Американський Інститут вивчення війни прогнозує, що українські війська, ймовірно, повністю оточать або захоплять Лиман Донецької області протягом наступних 72 годин.