На кордоні з Грузією російським ухилянтам видають повістки

16:14, 27.09.2022
На кордоні з Грузією російським ухилянтам видають повістки

Росіяни тікають з країни аби уникнути мобілізації, зокрема, й до Грузії, де вже утворилися багатокілометрові черги на кордоні.

Прямо на кордоні з Грузією оперативна група з призову почала видавати повістки військовозобов’язаним росіянам.

 

Як інформує УМ, про це повідомило російське пропагандистське інформагентство "ТАСС" з посиланням на прес-службу глави й уряду Північної Осетії.

 

«На кордоні з Грузією працює оперативна група із призову, серед них представники військкомату та органи представницької влади. Вони на виїзді перевіряють, чи військовозобов'язана людина, чи підлягає призову», - сказанов повідомлені.".

 

Якщо є підтвердження, що громадянин підлягає призову, йому вручають повістку.

 

Повідомляється, що зараз на кордоні в черзі стоїть приблизно 5,5 тис. автомобілів. На КПП "Верхній Ларс" дозволено піший перехід через кордон.

 

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про "часткову" мобілізацію.

 

26 вересня ФСБ відправила БТР на кордон із Грузією і стежитимуть за тим, щоб резервісти не виїхали за кордон нібито "без оформлення прикордонних формальностей".

 

Раніше повідомлялося, що у Кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон.

 

Чоловікам мобілізаційного віку після "референдумів" заборонять виїжджати з Росії, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на співрозмовників у владі.

 

Як повідомляла УМ, тікаючи від мобілізації росіянин переплив на SUP-борді до Естонії.