Тікаючи від мобілізації росіянин переплив на SUP-борді до Естонії

14:44, 27.09.2022
Тікаючи від мобілізації росіянин переплив на SUP-борді до Естонії

Прикордонний стовп в Естонії на березі річки. (Фото: Jenny Va / ERR)

38-річного громадянина рф, який незаконно перетнув кордон через оголошену в Росії мобілізацію, затримали прикордонники Естонії.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання ERR.

 

Громадянина РФ затримали зранку 26 вересня. Він незаконно перетнув естонський кордон у гирлі річки Нарва. Чоловіка, який здійснив свій вчинок через оголошену в Росії мобілізацію, відправили назад того ж дня.

 

Прикордонники з'ясували, що незаконний перетин кордону на SUP-дошці стався в гирлі річки десь після першої години ночі, а потім одразу розпочали розшук.

 

Задіяли кілька додаткових патрулів, собачий патруль, територію було оточено. Близько 4:30 чоловіка було затримано на одній з автобусних зупинок. Чоловіка доставили до Нарвського прикордонного пункту для процесуальних дій, йому виписали штраф у рамках адміністративного провадження і відправили назад до Росії.

 

"У даному випадку це був незаконний перехід кордону, який був скоєний через страх перед оголошеною в сусідній країні мобілізацією", - сказав керівник служби прикордонного та міграційного нагляду Еерік Пургел.

 

Він додав, що зараз помітного зростання міграційного тиску не спостерігається, але Естонія до такого розвитку подій готова.

 

Нагадаємо, в Естонії засудили до умовного позбавлення волі 26-річного чоловіка, який у серпні осквернив у Таллінні державний прапор України.

 

Як повідомляла УМ, путін не використає ядерну зброю, але топитиме в крові власних солдатів.