Росіяни скинули на українських військових контейнери з отрутою

10:03, 24.09.2022
Росіяни скинули на українських військових контейнери з отрутою

Рашисти продовжують застосовувати хімічну зброю щодо українських військових

Російські загарбники за допомогою безпілотника скинули на бойові позиції Збройних сил України контейнери з отруйною речовиною.  

 

Втрат серед українських військових внаслідок ворожої атаки немає

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Оперативне командування  «Південь».

 

«З використанням безпілотного літального апарату на наші бойові позиції скинуто контейнери з отруйною речовиною, імовірно хлорпікринова граната К-51», – йдеться в повідомленні.

 

У результаті є постраждалі військовослужбовці, але їхня кількість не називається.

 

«Бойові медики спрацювали чітко, втрат та критичних станів в українських захисників немає».

 

Відомо, що хлорпікрін подразнює шкіру та слизові оболонки, викликає сльозотечу, змикання повік, бронхіт і набряк легень. Рідкий хлорпікрин викликає тяжкі ураження шкіри. 

 

Концентрація цієї речовини близько 0,2 мг/л за кілька хвилин призводить до повної втрати боєздатності. Ураження органів дихання утворюється при концентрації вище 0,1 мг/л. 

 

Також повідомляється, що ворожий дрон-камікадзе «Шахід-136» атакував ввечері 23 вересня українські позиції на лінії зіткнення в Березнегуватській громаді Миколаївщини.

 

При спробі атакувати напрямок порту Південного черговий «Шахід-136» також влучно збитий. 

 

Ворог намагається втриматися на кордонах оборони, але під впливом активних дій Збройних сил України змушений облаштовувати нові – на більшій відстані від нинішньої лінії фронту.

 

«Нами проведено підготовчу роботу з виявлення пунктів управління, місць зосередження ворожого озброєння та техніки, встановлення місць підтягування резерву, в тому числі й залізницею за напрямком тимчасово окупованого Криму. Над цими об'єктами встановлюється вогневий контроль»,– повідомили в ОК "Південь" . 

 

Як відомо, минулої доби під час повторної повітряної атаки Одеси силами протиповітряної оборони над морем було знищено чотири дрони-камікадзе. Серед них вперше в Україні збитий багатоцільовий ударний БПЛА іранського виробництва Mohamed-6 (Мохаджер-6), призначений для проведення розвідки, спостереження, рекогносцировки та вогневого ураження. 
 


Як повідомляла УМ, раніше російські загарбники, яким не вдалося зломити дух оборонців Маріуполя і повністю окупувати місто, підло застосували проти них хімічну зброю. Невідому отруту ворог скинув з безпілотника над «Азовсталлю», де героїчно утримують позиції захисники України.