Москва планує оперативно анексувати Донбас та південь України

15:15, 23.09.2022
Москва планує оперативно анексувати Донбас та південь України

Росія мріє щонайшвидше загребти Донбас та Південь України

Речник президента РФ Дмитро Пєсков під час брифінгу повідомив, що процес анексії Донбасу та інших територій пройде швидко. Окрім цього він прокоментував реакцію росіян на мобілізацію, яку назвав «істеричною та надзвичайно емоційною» та порадив "тверезо" ставитися до інформації з цієї теми.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють росЗМІ. 

 

«Процес офіційного входження Донбасу та інших захоплених територій до складу Російської Федерації після проведення псевдореферендумів пройде оперативно»,— зазначив прес-секретар путіна.

 

Водночас він наголосив, що будь-які спроби України повернути після цього окуповані території вважатимуться атакою на саму Росію.

 

Пєсков також прокоментував обурення росіян з приводу оголошеної в країні часткової мобілізації та спроби значної частини громадян виїхати за кордон через це.

 

«Можна ще було якось зрозуміти ось таку істеричну та надзвичайно емоційну реакцію в перші години після оголошення [мобілізації], навіть у перший день, тому що дійсно був брак інформації, що також зрозуміло і зрозуміло. Але, з іншого боку, вже з вчорашнього дня були активовані всі інформаційні довідкові лінії»,— наголосив представник Кремля.

 

Як повідомляла УМ, псевдореферендуми  щодо приєднання до росії розпочали маріонетки кремля на окупованих частинах Донецької, Луганської областей та у Мелітополі.