Псевдореферендуми розпочалися на Донбасі та у Мелітополі

09:36, 23.09.2022
Псевдореферендуми розпочалися на Донбасі та у Мелітополі

Фіктивне "голосування" відбувається по всій території, яку контролюють окупанти.

«Референдуми» щодо приєднання до росії розпочали маріонетки кремля на окупованих частинах Донецької, Луганської областей та у Мелітополі.

 

Як інформує УМ, про це 23 вересня повідомило російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости".

 

У так званій "ДНР" повідомили, що "голосування" відбувається по всій території, яку контролюють окупанти.

 

В так званій "ЛНР" сказали, що всі "бюлетені" доправлено на виборчі дільниці, "з 8 ранку свою роботу починають місця для голосування поза приміщенням".

 

У Мелітополі почали ходити за адресами громадян для збору підписів.

 

Нагадаємо, що 19 вересня в Офісі президента України запевнили Росію та її спільників на окупованих територіях України, що псевдореферендуми не дадуть можливості легалізувати захоплення українських земель.

 

Північноатлантична рада випустила заяву з засудженням планів проведення "референдумів" на окупованих територіях України і обіцянкою продовжувати надавати підтримку Києву.

 

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Росія обрала шлях конфронтації, оголосивши часткову мобілізацію, підтримавши організацію незаконних "референдумів" на окупованих територіях України та знову пригрозивши застосуванням зброї масового знищення.

 

Як повідомляла УМ, дмитро медведєв, заступник голови Ради безпеки рф переконаний в необхідності проведення псевдореферендумів на окупованих частинах Донбасу та приєднання їх до Росії, оскільки це дозволить загарбникам говорити про напад на РФ у разі продовження бойових дій..