Окупанти нищать цивільну інфраструктуру: наслідки нічних обстрілів Запоріжжя, Харкова та Дніпропетровщини

10:05, 17.09.2022
Окупанти нищать цивільну інфраструктуру: наслідки нічних обстрілів Запоріжжя, Харкова та Дніпропетровщини

Наслідки рашистських обстрілів

Вночі 17 вересня російські загарбники обстріляли інфраструктуру Запорізької області, серед руйнацій місцевий будинок культури, спортивний клуб й гімназія.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив  голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

 

«У село Таврійське окупанти випустили чотири ракети. Внаслідок атаки зруйновано гімназію “Перспектива”, спортивний клуб і місцевий будинок культури, серед людей постраждалих немає»,—йдеться у повідомленні.

 

За словами Олександра Старуха, окупанти також обстріляли багатоповерхівки селища міського типу Степногірськ. Постраждалих немає, адже люди вчасно сховались в укриттях. Натомість внаслідок чергового обстрілу міста Оріхів поранено одну людину.

 

 

«Ворог, який не має успіху на фронті, системно нищить цивільну інфраструктуру регіону. Окупанти завдають ударів по житлових кварталах та об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни»,– наголосив голова Запорізької ОВА.

 

Пізніше Олександр Старух повідомив, що загарбники завдали ракетного удару по селу неподалік Запоріжжя. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється.

 

Також цієї  ночі рашисти вдарили ракетами по підприємству у Харкові. "Прильоти" зафіксовано близько 2-ї години. Постраждав Індустріальний район, там було два влучення. 

 

Про це у Telegram повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

 

Внаслідок ударів виникла пожежа на одному з підприємств на площі 200 кв.м.

 

«Рятувальники ліквідували пожежу. У ході огляду місць вибухів було встановлено тип ракети 5В55 ЗРК "С-300»,– зазначив Синєгубов. За його словами, постраждалих, на щастя, немає. 

 

 

Також російські окупанти обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області з Градів та важкої артилерії.

 

Про цеповідомив у Телеграмі  голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

 

«Росіяни усю ніч накривали Нікопольщину “градами” та важкою артилерією. Під вогонь потрапили три громади району – Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Ворог атакував шість разів – випустив на мирні міста та села більш ніж 90 смертоносних снарядів» – йдеться у повідомленні.

 

 

Глава ОВА зазначив, що, за попередніми даними, ніхто не постражав. Однак є понівечені будинки, автівки, ліцей, цех промислового підприємства, газоводи та лінії електропередач.

 

«В одному з сіл Мирівської громади зник зв’язок. Масштаби руйнацій уточнюються»,— додав Резніченко.

 

Як повідомляла УМ, росія вгатила по греблі Кривого Рогу «Кинджалами» та «Іскандерами», підтоплено десятки будинків.