Латвія обмежила в'їзд громадянам рф

12:20, 16.09.2022
Латвія обмежила в'їзд громадянам рф

"Росіяни, вас тут не чекають".

Громадянам російської федерації Латвія з 19 вересня обмежить в'їзд на територію країни за шенгенськими візами.

 

Як інформує УМ, про те, що громадян росії у Латвії не чекають повідомив міністр закордонних справ країни Едгарс Рінкевич 16 вересня у Twitter.

 

"З 19 вересня Латвія з міркувань безпеки та у зв'язку з російською агресією обмежує в'їзд російським громадянам за шенгенськими візами.

 

 Росіяни, не намагайтеся перетнути кордон, вас тут не чекають, припиняйте війну проти України і забирайтеся з цієї прекрасної країни", – ідеться в повідомленні.

 

Естонія, Латвія, Литва і Польща домовилися про спільний регіональний підхід, висловивши твердий намір встановити національні тимчасові заходи для громадян Росії, які мають візи ЄС. Відповідну заяву ухвалили 8 вересня прем'єр-міністри чотирьох країн.

 

11 серпня Естонія вирішила заборонити в'їзд на свою територію громадянам Російської Федерації із шенгенськими візами, виданими естонським урядом. Естонію підтримала Литва. Також нові обмеження для росіян готує Фінляндія. У червні Естонія завершила будівництво першої укріпленої ділянки кордону з Росією.

 

 А 16 серпня там за пів дня знесли радянські танки й монументи. Того ж місяця країна також анулювала візи російським пропагандистам.

 

Як повідомляла УМ, рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з рф офіційно набуло чинності саме 12 вересня.