До Бєлгородської області рф тікають сотні голодних окупантів

17:41, 14.09.2022
До Бєлгородської області рф тікають сотні голодних окупантів

Російські солдати покинуті напризволяще: у них немає ні їжі, ні зв’язку

Через успішні контрнаступальні дії Збройних сил України військові рф тікають до кордону з Бєлгородською областю, оскільки не мають ні зв’язку з командуванням, ні продовольчих запасів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

 

«Багато окупантів зосередилось поблизу російського кордону в районі Бєлгородської області. Вони не мають зв’язку з командуванням, відсутнє постачання їжі та боєприпасів»,— йдеться у повідомленні.

 

ГУР повідомляє, що підрозділи 20-ї гвардійської загальновійськової армії РФ (в/ч 12721) під часу відступу від Ізюма і Балаклії зазнали великих втрат. В деяких ротах залишилось близько половини особового складу. Окупанти, яким вдалося вижити, рухаються в бік російського кордону, щоб повернутися до РФ. Військові РФ, які відступили від Ізюму у бік окупованої Донеччини, очікують на підвезення боєприпасів та палива. 

 

У розвідці додали, що внаслідок успішного контрнаступу ЗСУ серед особового складу російських військ спостерігається небажання брати участь у подальшій війні, у тому числі через невчасні виплати зарплатні. Значна кількість військових шукає способи повернутися до РФ або здатися у полон.

 

Щоб зупинити масову втечу військовослужбовців з поля бою, російське командування встановлює в тилу так звані "загороджувальні загони". За інформацією ГУР, командирам 4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу надійшло повідомлення: «У тильній полосі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів».

 

Як повідомляла УМ, за кілька днів контрнаступу Збройні сили України звільнили понад 300 населених пунктів  або 3,8 тис. кв. км, у Харківській області.