ЗСУ звільнили 300 населених пунктів на Харківщині – Ганна Маляр

15:54, 13.09.2022
ЗСУ звільнили 300 населених пунктів на Харківщині – Ганна Маляр

Українські війська домагаються хороших успіхів, тому що їх сили високо мотивовані. (facebook.com/72.brigade.best)

Українські захисники звільнили від російських військ вже 3 800 квадратних кілометрів у Харківській області станом на 13 вересня.

 

 Тоді як кількість деокупованих населених пунктів сягнула 300.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

 

«Ця операція по звільненню Харківської області тривала декілька днів і вона планувалась на декілька днів, і починаючи з 6 вересня по сьогодні звільнено 3 800 квадратних км, більше 300 населених пунктів і близько 150 тисяч наших людей стали вільними від окупації. Операція триває, вона розпланована до повного звільнення Харківської області», - розповіла Маляр зі звільненого міста Балаклія, де перебувала разом з іншими посадовцями.

 

При цьому вона не стало розголошувати всіх деталей щодо тотального звільнення області та висловила впевненість, що "це станеться якнайшвидше".

 

Пані Маляр лише зауважила, що бої тривають на північному сході Харківської області України. Українські війська домагаються хороших успіхів, тому що їх сили високо мотивовані, а операція добре спланована.

 

«Метою є звільнення Харківської області і далі - всіх територій, окупованих рф. Бої тривають в Харківській області. Поки рано говорити про те, що над Харківською областю встановлено повний контроль», - сказала вона.

 

Ганна Маляр додала, що Україна прийняла рішення продовжувати операцію в Харківській області у зв'язку з досягнутими успіхами.

 

«Наша сила полягає в тому, що ми дуже мотивовані і ретельно плануємо операції», - заявила заступниця міністра.

 

Як повідомляла «УМ», міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна веде переговори з росією на полі бою, бо саме цей вид переговорів добре розуміють у Кремлі.