Хорватія оздоровила на Адріатичному узбережжі 700 дітей вояків ЗСУ

16:09, 08.09.2022
Хорватія оздоровила на Адріатичному узбережжі 700 дітей вояків ЗСУ

Діти українських вояків на узбережжі Адріатичного моря в Хорватії

Сімсот українських дітей, батьки яких захищають країну у війні з російською ордою, впродовж літа оздоровилися на Адріатичному узбережжі Хорватії і повні сили й енергії повернулися на батьківщину.

 

Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці повідомила дружина Посла України в Хорватії Ніна Кирилич. 

 

«Ми дякуємо хорватським друзям за родинний прийом діток з України. Окрему подяку складаємо Джурджі Адлешіч/Đurđi Adlešić (udruga «Hrvatska pomaže», grad Belovar), що організувала разом з Посольством відпочинок діткам співробітників Міністерства внутрішніх справ, які захищають Україну», – подякувала вона.

 

Також подяка висловлена Тетяні Кочнєвій, вчительці української школи у Вуковарі, яка організовувала з дозвілля з українськими дітьми. Дітки побували на цікавих екскурсіях, а в Загребі провели спільний обід, за який Ніна Кирилич подякувала пані Зенаті Губіч.

 

Нагадаємо, у хорватському містечку Селіне відбувся 10-денний екологічний сімейний табір «Зелен-світ», організований Українською греко-католицькою церквою. 
 


Як повідомляла УМ, поблизу Києва у селі Семиполки Броварського району, за ініціативою двох громадських організацій — «Антикорупційний штаб» і «7fields», відкрився літній дитячий табір «7fields» для дітей- переселенців.