Поблизу Києва відкрився табір відпочинку для дітей-переселенців

13:27, 09.06.2022
Поблизу Києва відкрився табір відпочинку для дітей-переселенців

У селі Семиполки Броварського району, за ініціативою двох громадських організацій — «Антикорупційний штаб» і «7fields», відкрився літній дитячий табір «7fields». Упродовж літа тут зможуть відпочити 300 дітей, які через воєнні дії змушені переїхати у більш безпечні регіони країни.

 

Як інформує УМ, про це 9 червня повідомило видання «Східний варіант».

 

Проєкт втілюється за підтримки Посольства США в Україні.

 

Діти, які зможуть відпочити та відновитися у таборі, це здебільшого мешканці Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Сумської, Чернігівської та Київської областей.

 

Наслідками російського вторгнення стали не лише загиблі мирні українці, зруйновані міста та села, а й велика кількість внутрішньо переміщених осіб. За даними Міжнародної організації з міграції, понад 7 мільйонів українців з початку війни покинули свої домівки та втікали з місць, де йдуть активні бойові дії.

 

Одна зміна у таборі триватиме 12 днів, за літо планується шість заїздів. На території табору є дитячі майданчики, два басейни, тенісний корт, мотузковий парк, вуличні шахи та кінотеатр. Також працює музична студія та майстерні з хендмейду.

 

Щодня діти займатимуться у різних гуртках. Із ними обов’язково працюватимуть психологи, для цього передбачені індивідуальні заняття. Для старших дітей заплановані ігри і майстер-класи з антикорупції.

 

До роботи у таборі долучаються фахівці, що мають багаторічний досвід організації дитячого відпочинку.

 

Вартість перебування однієї дитини в таборі – 315 євро. Частину коштів ініціатори проєкту залучають від міжнародних організацій, частину – від приватних благодійників. Кожен і кожна, хто захоче підтримати дитячий відпочинок, отримають лист, хто саме поїде в табір за його/її кошти. А діти підготують своїм благодійникам малюнки та подяки.

 

Підтримати табір можна у кілька способів — оплативши відпочинок дітям або ж поширюючи новину друзям в Україні та за кордоном. Детальніше про це йдеться на сайті табору.

 

Стежити за перебуванням дітей-переселенців у таборі «7fields» можна на його Facebook-сторінці.

 

Як повідомляла УМ, перша заступниця Голови Комітету гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич наголосила : Захистити дітей — це мати майбутнє. Ми це розуміємо, тому перемога неминуча.