На західних полігонах партнерів України пройшли навчання 4 тис. бійців ЗСУ

16:41, 01.09.2022
На західних полігонах партнерів України пройшли навчання 4 тис. бійців ЗСУ

Українські бійці навчаються роботі із західною зброєю (Фото з відкритих джерел)

Артилерія, ППО та РСЗВ. На полігонах країн-партнерів пройшли навчання 4000 українських військових
 
Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов повідомив, що на полігонах країн-партнерів України пройшли навчання вже 4000 військовослужбовців ЗСУ. 
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив під час брифінгу 1 вересня.
 
Громов зазначив, що в Україні продовжуються заходи щодо відновлення боєздатності підрозділів ЗСУ, а на полігонах за кордоном триває підготовка українських фахівців.
 
Зокрема, наразі пройшли навчання понад 4000 військовослужбовців ЗСУ для виконання завдань на іноземних зразках зброї та техніки. Навчання проходили на територіях 14 країн-партнерів.
 
До цих 4000 військовослужбовців увійшли:
- понад 2000 артилеристів;
– 500 спеціалістів із використання реактивних систем залпового вогню;
– 500 фахівців із протиповітряної оборони;
– майже 200 спеціалістів з експлуатації протитанкових засобів;
– близько 100 фахівців із радіолокаційних систем.
 
Громов наголосив, що Україна продовжує проводити підготовку професіоналів з використання сучасного озброєння для протистояння окупантам.
 
17 червня Борис Джонсон у Києві запропонував розпочати велику навчальну програму для ЗСУ з можливістю навчання до 10 000 солдатів кожні 120 днів. Українських військових вже відвідували на цих навчаннях міністр оборони Британії Бен Воллес та сам Джонсон.
 
10 000 українських добровольців приблизно 25-45 років навчають у чотирьох центрах базовим військовим навичкам відповідно до стандартів армії Великої Британії та НАТО.
 
Для навчання ЗСУ у Британії своїх інструкторів також відправляють Канада, Швеція, Фінляндія, Данія та Норвегія.
 
Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав військовий полігон Путлос (федеральна земля Шлезвіг-Гольштейн), де на зенітних установках Gepard тренуються українські воїни. Він пообіцяв і надалі підтримувати Україну і надавати більше зброї Збройним силам України.