В окупованому Криму палає нафтобаза

10:19, 31.08.2022
В окупованому Криму палає нафтобаза

У селищі Красногвардійське горить нафтобаза. (Скріншот відео)

Відео пожежі в тимчасово окупованому Криму ширяться соцмережами. Українські джерела заявляють про займання на нафтобазі.

 

Як інформує УМ, про це 31 серпня повідомила пресслужба СтратКому Збройних сил України у Telegram.

 

Зазначається, що у селищі Красногвардійське горить нафтобаза: “Знову куріння в невстановленому місці?”, — написали в СтратКомі.

 

Також про це сповістив народний депутат Олексій Гончаренко. За його словами, кримські Telegram-канали стверджують, що горить нібито магазин, проте “ніхто чомусь не згадує, що там є нафтобаза”.

 

Зараз над місцем подій видніється густий стовп чорного диму. Так звана окупаційна “влада” поки що не прокоментувала загоряння.

 

Це вже не перший інцидент на території тимчасово окупованого Криму. Вперше вибухи сталися 9 серпня в районі селища Новофедорівка, де знаходиться військовий аеродром.

 

Згодом вранці, 16 серпня, у Криму знову пролунали вибухи. За інформацією голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова все відбувалося у військовій частині росіян. 19 серпня у тимчасово окупованій Євпаторії місцеві мешканці було чутно потужні вибухи у всіх районах міста. Також 26 серпня окупованому Новоозерному біля Євпаторії пролунали вибухи.

 

Варто зауважити, що вибухи у Криму посилили бажання окупантів збільшити безпеку. Для цього російським військовим доведеться відвернути частину своїх сил від лінії фронту. Зокрема окупанти встановили контрольно-пропускний пункт перед в’їздом на Керченський міст у Криму. Вони перевіряють документи та автівки охочих виїхати.

 

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна сподівається на те, що нова стратегія ударів по основних військових цілях у глибині окупованої Росією території унеможливить здатність російських військ утримувати лінію фронту перед можливим контрнаступом України.

 

Російські окупанти встановили контрольно-пропускний пункт перед в’їздом на Керченський міст у Криму. Вони перевіряють документи та автівки охочих виїхати.

 

Через серію вибухів у Криму російське командування, швидше за все, буде стурбоване. 16 серпня під Джанкоєм на півночі півострова вибухнув склад боєприпасів, що визнали російські та українські офіційні особи.

 

Ввечері 19 серпня у Севастополі місцеві жителі повідомили про звуки вибухів. Згідно з повідомленнями російських та кримських ЗМІ, над містом спрацювала російська ППО.

 

Перед цим ввечері 18 серпня у тимчасово окупованому Севастополі в районі російського військового аеродрому “Бельбек” також пролунали вибухи.

 

Як повідомляла УМ, США не заперечують проти використання Україною зброї у Криму.