Зеленський попередив українців про важливий день – 24 серпня

23:18, 23.08.2022
Зеленський попередив українців про важливий день – 24 серпня

Зеленський запевняє, що ЗСУ, розвідка, спецслужби зроблять усе, щоб захистити людей – настільки, наскільки це можливо. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський попереджає, що важливий для всіх українців День Незалежності, 24 серпня, є також важливий і для ворога, який планує огидні провокації та жорстокі удари.

 

Тому глава держави закликає українців берегтися у цей день.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський заявив у відеозверненні в ніч на середу, передає Офіс Президента.

 

«Завтра – важливий для всіх нас день. І саме тому цей день, на жаль, важливий і для нашого ворога. Ми маємо усвідомлювати, що завтра можливі огидні російські провокації та жорстокі удари», - підкреслив Верховний Головнокомандувач.

 

За його словами, Збройні сили, наша розвідка, спецслужби зроблять усе, щоб захистити людей – настільки, наскільки це можливо.

 

«І ми обов’язково відповімо на будь-який прояв російського терору. Але, будь ласка, завтра особливо дотримуйтеся правил безпеки. Будь ласка, дотримуйтеся режиму комендантської години. Зважайте на сигнали повітряної тривоги. Звертайте увагу на офіційні повідомлення. І пам’ятайте: ми маємо всі разом дійти до перемоги», - закликав глава держави.

 

 

До речі, під час пресконференції за підсумками саміту «Кримська платформа» Зеленський запевнив, що у пастку мінська-3 чи мінська-5 Україна більше не потрапить.

 

«Головний мій посил простий. Ми розуміли натяки і сигнали, що треба перейти до питання завершення війни і почати говорити з рф. Але до режиму припинення вогню ми не готові. Ми пояснили, що мінська-3, мінська-5 чи мінська-7 не буде. Ми в ці ігри грати не будемо, тому, що це пастка», - сказав Президент.

 

І пояснив, що Україна й без того втратила частину своїх територій. Він наголосив, що стабілізовувати ситуацію, там де знаходяться зараз українські війська, щоб якось заспокоїти рф, - цим Україна займатися не буде.

 

«Тому до зими ми хочемо багато чого», - підсумував він.

 

Президент наголосив, що наразі й мови не може бути про переговори з рф, поки країна-агресор супроводжує свої дії кривавими вбивствами і насиллям.

 

«По-перше, "після війни" не настало. Це ми маємо всі розуміти. Зараз у нас війна. По-друге, все так відбувається, що поки про переговори і мови не може бути. По-третє, наративи, які росія пускає, … що Україна не хоче миру, звучать, мʼякокажучи, смішно», - сказавЗеленський.

 

На його думку, росія щоденними атаками, проривами, наступами чи потім відступами, супроводжуючи все це кривавими вбивствами і насиллям, говорить усім, що вони ніякі переговори не бачать, крім «таких». Усе, що росіяни зробили, свідчить про те, що вони взагалі про жодний діалог не думають і ніколи не думали, додав Зеленський.

 

«Вони прийняли рішення окупувати нашу країну. Як у 14-му році: вони прийняли рішення, а світ добряче їм по пиці не дав, ну не дав. І вони пішли далі, і далі, і далі, а ми їм по пиці даємо», - зазначив він.

 

Як повідомляла «УМ», ГУР Міноборони закликає українців бути особливо обережними 24 серпня через загрозу ракетних ударів та провокацій з боку Росії.

 

Патрульна поліція закликала українців особливо суворо дотримуватись правил при повітряній тривозі, зокрема обов’язково йти в укриття саме 24-25 серпня.