У рідному селі Бандери на Прикарпатті урочисто підняли прапор України

15:33, 23.08.2022
У рідному селі Бандери на Прикарпатті урочисто підняли прапор України

На батьківщині Степана Бандери замайорів прапор України

На Прикарпатті у селі Старий Угринів, де народився Степан Бандера, урочисто підняли Державний прапор України.
 
Як інформує Україна молода. про це у Фейсбуці повідомляє Івано-Франківська обласна рада.
 
«У селі Старий Угринів Калуського району на родинному обійсті Степана Бандери урочисто підняли Державний прапор України», - повідомляє обласна рада.
 
Зазначається, що заходи з нагоди Дня Державного прапора України розпочали із виконання Державного гімну та хвилини мовчання за полеглими у російсько-українській війні.
 
«Вірю, що настане той час, коли Український Прапор Перемоги буде гордо майоріти над зруйнованими зубцями кремля», - наголосив у своєму вітальному слові голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.
 
 
Керівники області поклали квіти до пам’ятника Бандері. Також у супроводі окрестру тут виконали славень Організації Українських Націоналістів «Зродились ми великої години».
 
 
Степан Андрійович Бандера - український політичний діяч, один із чільних ідеологів українського націоналістичного руху XX століття.
 
 
Прикарпатське село Старий Угринів – місце, де народився Бандера. Тут у 2000 році відкрили музейний комплекс Бандери. На початку війни його унікальні експонати перенесли у сховища.
 
Як повідомляла УМ, гігантський банер  із портретом лідера ОУН Степана Бандери розміром 20Х11 метрів, що вивісили на будівлі Тернопільської облради, потрапив до Книги рекордів України