У Великій Британії попередили солдат про можливе відрядження до України

20:18, 22.08.2022
У Великій Британії попередили солдат про можливе відрядження до України

Британські військові усвідомлюють, що можуть вступити в війну проти рф на боці України. (Фото з відкритих джерел)

Військовослужбовці Великої Британії мають бути готовими до будь-якого сценарію. У тому числі до відправки в Україну, де триває війна з російськими окупантами.

 

Як інформує Україна молода, про це пише британське видання Mirror, коментуючи уорент-офіцера Пола Карні та генерала Річарда Данната.

 

Зазначається, що Пол Карні закликав британських військовослужбовців підготуватися до можливого відправлення на війну в Україну та обговорити це питання зі своїми сім'ями.

 

«Я прошу, щоб ви зараз обговорили з ними потенційне відправлення. Знайдіть номери мереж підтримки та відповідних людей, які можуть їм допомогти, наприклад, офіцера відділу соціального забезпечення», - закликав пан Карні.

 

На думку британського генерала Річарда Данната, британські військові усвідомлюють, що можуть вступити в війну проти рф на боці України.

 

«Це не означає, що армія збирається їхати в Україну, але обов'язком будь-якої армії у мирний час є підготовка до війни у кожному аспекті життя.

 

Однак, з огляду на війну в Європі, агресивну росію та стурбовані країни на кордонах росії, цілком розумно, що британські солдати реалістично дивляться на те, що може статися», - прокоментував Річард Даннат.

 

Як повідомляла «УМ», на полігонах Великої Британії вже завершили навчання 2400 українських військовослужбовців, ще 5000 військових відправили на таку підготовку на початку серпня.