Майно «4 каналу» депутата-зрадника Ковальова передано до «Держкіно»

13:07, 22.08.2022
Майно «4 каналу» депутата-зрадника Ковальова передано до «Держкіно»

За все треба платити - і за зраду також.

Майно «4 каналу» Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передало у розпорядження Державного агенства України з питань кіно. Раніше цей канал належав депутату-зраднику Олексію Ковальову.

 

Як інформує УМ, про це 22 серпня йдеться у релізі, опублікованому на сайті Держкіно.

 

Таким чином АРМА де-юре завершило процедуру конфіскації активу та передачі його на потреби держави. Відтепер інформаційний ресурс та майно вартістю у понад 18,5 млн грн належить Україні.

 

22 червня на окупованій частині Херсонщини, у місті Гола Пристань стався замах на ковальова — підірвали його авто. Керівник української військової розвідки Кирило Буданов підтвердив, що стосовно ковальова була здійснена «певна дія». Пізніше той зʼявився на відео і заявив про «диверсію українських спецслужб».

 

4 липня ковальов в окупаційному уряді Херсонської області отримав посаду «заступника голови з питань сільського господарства».

 

6 липня йому повідомили про підозру в державній зраді. Згодом суд обрав йому запобіжний захід. Наразі ковальов у розшуку. За рішенням суду арештували його майно — частки у статутних капіталах трьох юридичних осіб, банківські рахунки та майно компанії «Інтеррадіо» — українського інформаційно-розважального «4 каналу».

 

18 серпня управління «4 каналом» передали Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

 

Як повідомляла УМ, зрадник Ковальов допомагав росіянам вивозити зерно і сіль з Херсонщини.