Шойгу наказав окупантам атакувати на всіх напрямках

12:06, 16.07.2022
Шойгу наказав окупантам атакувати на всіх напрямках

Шойгу наказав силам вторгнення іти в наступ на усіх напрямках

Міністр оборони рф сергій шойгу віддав наказ окупантам «наростити» дії армії на всіх напрямках боротьби з Україною. Наказ про наступ був даний після інспекції угруповань військ «Південь» і «Центр».
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні Міноборони РФ 
 
Зазначається, що він «дав необхідні вказівки щодо подальшого нарощування дій угруповань на всіх операційних напрямках».
 
Такі розпорядження Шойгу нібито дав на неназваному «командному пункті», де заслухав доповіді російських генералів — командувача угрупуванням «Південь» Сергія Суровікіна та командувача угрупуванням «Центр» Олександра Лапіна.
 
Американський Інститут дослідження війни (ISW) за підсумками подій на фронті 15 липня у своєму новому зведенні припустив, що російська армія, ймовірно, виходять з так званої оперативної паузи, яку взяла на Донбасі раніше.
 
Зазначається, що окупанти здійснили атаки на північний захід від Слов’янська, на південний схід від Сіверського, вздовж траси Бахмут-Лисичанськ, на південний схід від Бахмута і на південний захід від Донецька.
 
Ці атаки, як і в попередні дні, мають дрібномасштабний характер і в основному не мали успіху, але вони можуть свідчити, що російські війська намагаються відновити свої наступальні дії на Донбасі. Якщо «оперативна пауза» справді закінчилася, росіяни швидше за все продовжать і розширять такі атаки в найближчі 72 години, вважають аналітики ISW.
 
Вони пишуть, що росіяни можуть чергувати коротші паузи з посиленням атак протягом декількох днів, перш ніж перейти до повномасштабної наступальної операції.
 
Однак, як зазначають фахівці ISW, після серйозних втрат десятиденної «оперативної паузи» російським військам, ймовірно, було мало, щоб повністю відновити сили для великомасштабних наступальних операцій, а продовжувати їх вони будуть змушені, «зазнаючи постійного тиску»
 
Як повідомляла УМ, генерал  армії сергій шойгу, міністр оборони російської федерації проінспектував російське угруповання військ, задіяне на війні в Україні..