Окупанти готують масштабну провокацію на ЗАЕС 19 серпня – Енергоатом

11:52, 19.08.2022
Окупанти готують масштабну провокацію на ЗАЕС 19 серпня – Енергоатом

Російські окупанти влаштовують провокації на ЗАЕС (Фото:Alexander Ermochenko/Reuters)

Російські окупанти готуються до зупинки роботи Запорізької атомної електростанції та відключення її від енергосистеми України.

 

Як інформу. УМ, про це 19 серпня повідомила пресслужба компанії у Телеграмі.

 

"Є інформація, що російські окупаційні сили найближчим часом планують зупинити працюючі енергоблоки та відключити їх від ліній зв‘язку видачі потужності в українську енергосистему. Наразі військові рф шукають постачальників пального для дизель-генераторів, які мають включитися після зупинки енергоблоків та за відсутності зовнішнього енергопостачання для систем охолодження ядерного палива", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що ввечері 18 серпня до Енергодару прибула пропагандистська знімальна група. Її члени разом з представниками ФСБ рф на території ГК «Аліса» провели спільну нараду.

 

Вже о 00:15 19 серпня росіяни вели обстріл у напрямку навчально-тренувального центру (НТЦ) станції. Повідомляється, що ці обстріли здійснювалися з двох місць: автовокзалу та скидного каналу. Так, у першому випадку удар чувся за 1,5 секунди, а в другому – удар лунав через три секунди.

 

Енергоатом закликає міжнародне співтовариство якомога швидше вжити всіх необхідних заходів для деокупації Запорізької АЕС.

 

Як повідомлялося, українська розвідка отримала нові підтвердження інформації щодо підготовки загарбниками провокації на території Запорізької АЕС 19 серпня.

 

російські військові захопили ЗАЕС у ніч із 3 на 4 березня. Відтоді на території станції постійно знаходяться військові та важка техніка. Загарбники також на початку серпня вчинили ряд обстрілів об'єктів на території ЗАЕС, станція замінована.

 

ЄС та 42 країни закликали росію негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і всієї території України.

 

Як повідомляла УМ, Головне управління розвідки Міноборони України попереджає, що російські загарбники ймовірно влаштують провокацію на Запорізькій атомній електростанції у Енергодарі 19 серпня.