Туреччина допоможе відбудувати мости в Ірпені і Бучі

19:50, 18.08.2022
Туреччина допоможе відбудувати мости в Ірпені і Бучі

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час підписання меморандума про післявоєнну відбудову

Меморандум про післявоєнну відбудову сьогодні був підписаний між Україною та Туреччиною. Анкара пообіцяла відбудувати частину зруйнованої інфраструктури, зокрема мости. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляють в Офісі президента.
 
Меморандум з боку України підписав міністр інфраструктури Олександр Кубраков, а з боку Туреччини – міністр торгівлі Мехмет Муш. Це сталося 18 серпня під час візиту турецького президента до Львова.
 
У такий спосіб Туреччина погодилася допомогти Україні відновити зруйновану під час війни інфраструктуру.
 
«Ми вдячні турецьким партнерам за наміри у співпраці щодо відновлення зруйнованої Росією інфраструктури. Сприяє цьому і великий досвід участі турецького бізнесу у будівництві доріг та мостів, зокрема це стосується наших мегапроєктів – Запорізького та Кременчуцького мостів», – заявив Кубраков.
 
 
Найближчим часом буде створено спільну групу, яка залучатиме турецькі інвестиції та працюватиме над конкретними проектами. До відновлення можуть приєднатися держоргани та бізнес Туреччини, які також надаватимуть консультаційну та технічну допомогу.
 
Розпочати відновлення планують із мосту у селі Романівка Київської області, який з'єднує Бучу та Ірпінь зі столицею.
 
Сьогодні 18 серпня президент Володимир Зеленський зі своїм турецьким колегою Реджепом Ердоганом торкнувся низки важливих питань, серед яких зернова угода та ядерний шантаж росії.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський у Львові зустрівся з генеральним секретарем Організації об'єднаних націй Антоніу Ґутеррішем.