Словаччина не припинить військову підтримку України попри опір рф

14:28, 18.08.2022
Словаччина не припинить військову підтримку України попри опір рф

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь запевняє, що уряд його держави не припинятиме військову підтримку України, попри всі зусилля росії вплинути на громадську думку в країні.

 

Як інформує Україна молода, про це Ярослав Надь заявив у четвер, передає  EuroNews.

 

Зокрема, глава оборонного відомства впевнений, що зниження підтримки словаками ініціативи з передачі Україні зброї пов'язане з активністю в його країні російської пропаганди.

 

"Російська пропаганда робить все можливе, щоб змінити настрої населення, щоб зупинити або заблокувати подальшу передачу військової техніки Україні, але уряд, безумовно, вирішив продовжувати цей процес, тому що нам потрібно допомагати українцям", – підкреслив словацький міністр.

 

Зауважимо, що згідно з дослідженнями аналітичного центру GLOBSEC, лише половина словаків підтримують ініціативу з продажу Братиславою свого парку винищувачів України. Водночас, 62% респондентів сприймають росію як загрозу, а 37% як і раніше вважають Москву одним з найважливіших стратегічних партнерів Словаччини.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Словаччина вже готова обговорювати можливість передачі 11 винищувачів МіГ-29 українській стороні.

 

Після чого уряд Чехії прийняв рішення дозволити своїм винищувачам патрулювати повітряний простір Словаччини, що могло б прискорити передачу Міг-29 Україні.

 

Як повідомляла «УМ», днями Україна отримала від Словаччини перші чотири самохідні артилерійські установки Zuzana 2.