Китай відправить війська до рф на спільні навчання

16:01, 17.08.2022
Китай відправить війська до рф на спільні навчання

У Китаї заговорили про спільні з росією військові навчання

Пекін заявив, що незабаром відправить свої війська до росії для спільних навчань. У них візьмуть участь військові з інших країн, зокрема Індії, Білорусі, Монголії та Таджикистану. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Міністерство оборони Китаю.
 
17 серпня Міноборони Китаю заявило, що участь у спільних навчаннях «не пов’язана з поточною міжнародною та регіональною ситуацією», очевидно маючи на увазі триваюче повномасштабне вторгнення Росії в Україну.
 
Навчання є частиною поточної двосторонньої річної угоди про співпрацю, йдеться у заяві. Подібні спільні навчання під керівництвом Росії за участі Китаю вже мали місце в останні роки.
 
«Метою є поглиблення прагматичного та дружнього співробітництва з арміями країн-учасниць, підвищення рівня стратегічної взаємодії між сторонами-учасницями та посилення спроможності реагувати на різноманітні загрози безпеці»,– йдеться у повідомленні.
 
Крім того, 16 серпня міністр оборони КНР Вей Фенхе виступив по відеозв'язку на 10-й Московській конференції, присвяченої "міжнародній безпеці", де заявив, зокрема, що Китай захищатиме не лише мир, і свої національні інтереси – і не терпітиме "сепаратистських схем" щодо незалежності Тайваню.
 
Нагадаємо: Китай входить до числа країн, які ухилилися від запровадження санкцій у відповідь на війну Росії проти України.
 
У липні 2022 року держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив своєму китайському колезі Вану Ї, що не погоджується з заявами Пекіну про нібито нейтралітет в російсько-українській війні, і висловив стурбованість Вашингтону "тим, що Китай зайняв сторону Росії".

Як повідомляла УМ, армія Китаю оголосила про проведення нових військових навчань поблизу Тайваню на тлі візиту на острів групи американських парламентарів