Китай анонсував нові військові навчання навколо Тайваню

14:24, 15.08.2022
Китай анонсував нові військові навчання навколо Тайваню

Китай знову проводить військові навчання поблизу Тайваню

Армія Китаю оголосила про проведення нових військових навчань поблизу Тайваню на тлі візиту на острів групи американських парламентарів.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters
 
П’ятеро американських законодавців на чолі з сенатором Едом Маркі прибули до Тайбею з неоголошеним візитом увечері в неділю, 14 серпня. Це друга група високого рівня, яка відвідала Тайвань після візиту спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на початку серпня.
 
У відповідь на новий візит до Тайваню представників американського парламенту командування Східного театру дій Народно-визвольної армії Китаю заявило, що в понеділок ним було організовано багатофункціональне спільне патрулювання в бойовій готовності та бойові навчання в морському і повітряному просторі навколо Тайваню.
 
У заяві командування Східного театру бойових дій армії Китаю військові навчання назвали «суворим стримуючим фактором для Сполучених Штатів і Тайваню».
 
З окремою заявою виступило також Міністерство оборони КНР, яке назвало США «руйнівниками миру та стабільності в тайванській протоці».
 
«Народно-визвольна армія Китаю продовжує навчання і підготовку до війни, рішуче захищає національний суверенітет і територіальну цілісність і рішуче придушить будь-яку форму сепаратизму «незалежності Тайваню» та іноземне втручання», - додали в оборонному відомстві.
 
Як повідомляла УМ, Китай почав військові навчання довкола острова Тайвань включно з його територіальними водами. Це сталося вже наступного дня після візиту спікерки Палати представників США на Тайвань.