Україна вважає Кримський міст законною військовою ціллю – Подоляк

12:06, 17.08.2022
Україна вважає Кримський міст законною військовою ціллю – Подоляк

Кримський міст - основні ворота для постачання російської армії на півострові. (kiev.vgorode.ua)

Незаконно побудований російськими окупантами Кримський міст має бути знищений Збройними силами України як законна військова ціль.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю The Guardian.

 

Зокрема, під час інтерв'ю представник Банкової дав зрозуміти, що Україна розглядає Кримський міст, який сполучає окупований півострів із материковою частиною Росії, як законну військову мету.

 

"Це незаконне будівництво та основні ворота для постачання російської армії у Криму. Такі об'єкти мають бути знищені", - наголосив пан Подоляк.

 

За його даними, у "найближчі два-три місяці" варто очікувати нових інцидентів, подібних до вибухів у Криму.

 

"Звичайно, я згоден із міноборони росії, яке прогнозує більше подібних інцидентів у найближчі два-три місяці. Я вважаю, що ми могли б побачити більше таких випадків", - сказав він.

 

Михайло Подоляк також зазначив, що Україні потрібні додаткові реактивні системи залпового вогню. І розповів, що український контрнаступ проходить зовсім інакше, ніж російський.

 

"Росія начебто навчила всіх, що для контрнаступу потрібна величезна кількість живої сили, як гігантський кулак, і треба рухатися лише в одному напрямку. Ми не використовуємо тактику 60-х та 70-х років минулого століття", - підсумував радник Єрмака.

 

Як повідомляла «УМ», 16 серпня у Джанкойському районі окупованого росією Криму пролунали вибухи. Повідомлялося про детонацію на складі боєприпасів у селищі Майське. Окупанти Криму почали евакуацію людей.

 

Згодом пролунали нові вибухи у Криму – цього разу на військовій авіабазі під Сімферополем.

 

За інформацією The New York Times, до ранкових вибухів на складі під Джанкоєм в Криму причетний елітний український військовий підрозділ.

 

ЗСУ повідомили скільки техніки, боєприпасів та ЗРК злетіло у повітря під час цих вибухів.