Майно українських підприємців розкрадали під приводом націоналізації російської власності – ДБР

12:09, 15.08.2022
Майно українських підприємців розкрадали під приводом націоналізації російської власності – ДБР

ДБР викрило масштабне розкрадання на Сумщині

Державне бюро розслідувань на  Сумщиніі викрило масштабне розкрадання майна українських підприємців під приводом націоналізації російської власності.

 

Як інформує УМ, про це 15 серпня повідомило ДБР.

 

Працівники ДБР викрили масштабне розкрадання майна вітчизняних підприємців, до якого можуть бути причетні посадові особи однієї з військових адміністрацій Сумської області.

 

"У ніч перед широкомасштабною агресією рф проти України на територію нашої країни прибуло понад 40 російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських підприємств", - ідеться у повідомленні.

 

За оперативною інформацією, посадовці вирішили скористатись воєнним станом та збагатитися.

 

"Вони вилучили не лише російське майно - вагони, але й вміст вагонів з дизпаливом, вугіллям, газом пропан – бутан та іншим паливом, яке належало приватним українським компаніям. Вагони з продукцією перегнали в інше місце та спустошили", - зазначили в ДБР.

 

Збитки українських підприємців будуть визначені після експертизи.

 

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

 

За клопотанням працівників бюро суд передав понад 40 російських вагонів вартістю більш як 25 млн грн в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

 

Нагадаємо, що прокуратура передала в управління АРМА техніку і транспортні засоби російського підприємства на понад 30 млн грн.

 

Як повідомляла УМ, масштабну корупційну схему незаконного збагачення чиновників при перетині лінії розмежування у Запорізькій області знешкодили працівники Державного  бюро розслідувань. Щоденний незаконний прибуток складав 2 мільйони гривень.