Лідер ЛДПР Слуцький приїхав до Оленівки з «міжнародними експертами» з Нікарагуа та КНДР

18:02, 09.08.2022
Лідер ЛДПР Слуцький приїхав до Оленівки з «міжнародними експертами» з Нікарагуа та КНДР

Слуцький із так званими міжнародними експертами в Оленівці на місці злочину

У Оленівське СІЗО, де були вбиті українські військовополонені, приїхав Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ і лідер ЛДПР Леонід Слуцький. Із ним також приїхали «міжнародні експерти» з Нікарагуа та КНДР.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Слуцький у Telegram
 
«Міжнародний експертний пул зміг на власні очі побачити всі руйнування і переговорити з очевидцями, у тому числі полоненими, що вижили після ракетної атаки»,— йдеться в повідомленні.
 
Слуцький вважає, що привіз з собою солідне представництво людей, яких він назвав «міжнародними експертами», серед них начебто журналісти та аналітики з Нікарагуа, КНДР.
 
Він також сказав, що були представники Італії, Німеччини, Сербії.
 
Як повідомляла УМ, 29 липня стало відомо про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих. 
 
У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони Росії.
 
ЗСУ, Міноборони, СБУ та омбудсмен України вимагають, аби ООН та МКЧХ, які виступали гарантами життя та здоров'я українських бійців, направили своїх представників до колонії. 
 
Омбудсмен Дмитро Лубінець попросив МКЧХ організувати відвідання ним зруйнованої росіянами колонії в окупованій Оленівці для огляду тіл загиблих українських полонених та спілкування з пораненими.
 
Міноборони РФ заявило, що запросило експертів ООН і МКЧХ в колонію на місце загибелі українських військовополонених в Оленівці.
 
Сім'ї українських військових незадоволені діяльністю міжнародних організацій, бо за кілька місяців полону не отримали жодної інформації про своїх рідних.