росія втратила в Україні вбитими і пораненими 70-80 тисяч окупантів – Пентагон

23:24, 08.08.2022
росія втратила в Україні вбитими і пораненими 70-80 тисяч окупантів – Пентагон

Кремль затято посилає своїх солдатів до України на вірну смерть. (Фото з відкритих джерел)

Втрати російської армії в Україні обчислюються приблизно 70-80 тисячами людей — як убитими, так і пораненими від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

 

За словами заступника міністра оборони США з військово-політичних питань Коліна Каля, рф зазнає значних втрат в Україні з урахуванням того, що не досягнуто жодної з цілей путіна.

 

Як інформує Україна молода, про це Колін Каль сказав на брифінгу в Пентагоні, передає CNN.

 

"Я думаю, можна з упевненістю припустити, що росіяни, швидше за все, втратили 70 або 80 тис. військових менше ніж за пів року", — заявив представник Пентагону, зазначивши, що ця кількість убитих і поранених на полі бою може бути трохи меншою, або трохи більшою.

 

За його словами, з боку зс рф це помітні втрати, оскільки не досягнуто жодної з цілей путіна, які він поставив на початку масштабного вторгнення до України 24 лютого.

 

"Моральний дух українців та їхня воля до перемоги не викликають сумнівів, і, думаю, набагато вони набагато вищі, ніж готовність до бою в середньому у російських військових. Думаю, це дає українцям значну перевагу", — додав Каль.

 

Зауважимо, що за даними Генштабу ЗСУ, станом на 8 серпня було лвквідовано 42 340 російських окупантів.

 

В умовах тривалих зіткнень підтвердити дані про загиблих вкрай складно.

 

За даними дослідників, в Україні загинуло понад тисячу чеченців та дагестанців. Вивчивши дані з відкритих джерел, журналісти видання «Кавказ. Реалії» підтвердили загибель в Україні 1015 вихідців із Північного Кавказу та півдня РФ. Реальні ж цифри — як мінімум на 40-60% вищі.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 8 серпня високоточними ракетами HIMARS було нанесене вогневе ураження по пунктам тимчасової дислокації окупаційних військ на промислових майданчиках в різних районах міста Мелітополя: ліквідовано понад 100 окупантів у казармах.