«Зернова ініціатива»: перше судно з українською агропродукцією прибуло в кінцевий пункт призначення

11:36, 08.08.2022
«Зернова ініціатива»: перше судно з українською агропродукцією прибуло в кінцевий пункт призначення

"Перша ластівка" з українським зерном прибула до кінцевого пункту призначення. (Фото: Фейсбук Міністерство інфраструктури України)

Судно з українською агропродукцією, яке є «першою ластівкою», нарешті прибуло в кінцевий пункт призначення. Судно Polarnet успішно пройшло перевірку інспекційною групою в Стамбулі та прибуло в кінцевий пункт призначення в Туреччині.

 

Як інформує УМ, про це 8 серпня Міністерство інфраструктури повідомило у Фейсбуці.

 

Прибуття суден Navi Star, Rojen, які вийшли з портів в одному каравані з Polarnet, у порти призначення очікується орієнтовно через тиждень.

 

22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Обʼєднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

 

Першого серпня в рамках реалізації домовленостей з Одеського порту відправилося перше судно — Razoni, під прапором Сьєрра-Леоне. Судно перевозить 26 тисяч тонн української кукурудзи до ліванського порту Триполі.

 

Як повідомляла УМ, вивезення українського зерна з окупованих портів стає чи не найголовнішим фактором вітчизняної економіки.