Волкер закликає переглянути обмеження на надання ЗСУ далекобійних снарядів

13:09, 06.08.2022
Волкер закликає переглянути обмеження на надання ЗСУ далекобійних снарядів

Волкер вважає, що Україні необхідно надати далекобійні снаряди для самооборони

Колишній спецпредставник США по Україні посол Курт Волкер вважає, що Україну не повинні обмежувати снарядами дальністю 80 км. Таке рішення є безглуздим і має бути переглянуте.
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив журналістам.
 
Дипломат наголосив, що вважає «безглуздим» обмеження на надання Україні снарядів з далекобійністю 300 км, при цьому передаючи снаряди дальністю лише 80 км.
 
«Чому має бути це розмежування? Тому що аргумент, який часто використовують: «Ох, ви знаєте, ми думаємо, Україні не слід бити по російській території». По-перше, у цьому не має сенсу, тому що росія бʼє по Україні з російської території, тож аби захистити себе, потрібно мати змогу боротися з тими, хто бореться проти тебе. Мова не про захоплення якихось територій в росії, а про самозахист. Тож цей аргумент – нісенітниця», - заявив Волкер.
 
Крім того, за його словами, багато де, особливо в районі Харкова, російська територія ближче, ніж за 80 км.
 
«Що важливіше, є територія України, віддалена більш ніж на 80 км від українських сил, яку окупувала росія і за які вона бореться, наприклад у Криму і на Донбасі. Тож чому б нам не надавати Україні збройні системи, які б дозволили їй боротися на своїй території? Це взагалі нелогічна умова. Це приклад обумовленості, що, на мою думку, має бути переглянуто», - наголосив американський дипломат.
 
Як повідомляла УМ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна брала на себе зобов’язання не використовувати високоточну зброю, надану партнерами, для ураження військових об’єктів на території росії. Переговори про більшу дальність боєприпасів до цієї зброї тривають.