У Києві тривають обшуки на фірмах Михайла Бродського

14:27, 05.08.2022
У Києві тривають обшуки на фірмах Михайла Бродського

Служба безпеки проводить обшуки у бізнесмена Михайла Бродського через несплату податків (Фото з відкритих джерел)

Служба безпеки України проводить обшуки у столичного бізнесмена Михайла Бродського.
 
Як інформує Україна молода, про це  Бродський повідомив у коментарі УП.
 
Справа стосується незаконного видобутку піску та несплати податків протягом 2017-2019 років. У справі фігурує бізнесмен та його син.
Обшуки проводяться у Києві в ресторані «Калина», Річпорту та у комерційного директора Бродського.
 
Сам бізнесмен вважає, що цю  справу замовили.
 
«Моя позиція що це замовлення. Чекаємо розвитку. У СБУ немає іншої роботи?»—сказав Бродський.
 
Служба безпеки України наразі офіційно не коментувала інформацію про обшуки у бізнесмена.
 
Нагадаємо: У січні 2016 року з’явилася інформація про те, що будівля Київського річвокзалу, який обіцяли переробити на ресторанну галерею, належить компанії, пов’язаній з ексголовою Держкомпідприємництва Михайлом Бродським і народним депутатом Нестором Шуфричем.  
 
Шуфрич підтвердив інформацію про купівлю акцій річпорту.
 
У своєму розслідуванні журналісти "Схем" встановили, що житловий комплекс Rybalsky не відповідає рішенню Київради й умовам договору оренди земельної ділянки, а ПАТ «Київський річковий порт» не виконує зобов’язання щодо використання земельної ділянки, цільове призначення якої «для експлуатації й обслуговування майнового комплексу», а не для будівництва.
 
У червні 2017 року Господарський суд Києва повністю відмовив у задоволенні позову київської прокуратури, яка вимагала розірвати договір оренди земельної ділянки у Подільському районі, де будувався житловий комплекс Rybalsky, та повернути її громаді.
 
Як повідомляла УМ, колишній впливовий генерал і посадовець СБУ Андрій Наумов, якого вважали «правою рукою» голови спецслужби Івана Баканова і який втік з України за кілька годин до перших ракетних ударів 24 лютого, знайшовся у Сербії.
 
Його затримали на кордоні між Сербією та Північною Македонією через спробу незаконного перевезення великої суми незадекларованої валюти та коштовного каміння.