Ненсі Пелосі потрапила під санкції Китаю

13:50, 05.08.2022
Ненсі Пелосі потрапила під санкції Китаю

Китай оголосив про санкціі Ненсі Пелосі, однак про які йдеться мова, поки що не оприлюднював

МЗС Китаю заявило, що накладе санкції на спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, оскільки вона «кинула виклик Пекіну», відвідавши Тайвань.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.
 
Зокрема, речник МЗС КНР заявив: «Незважаючи на серйозне занепокоєння Китаю та рішучий опір, Пелосі наполягала на відвідуванні Тайваню, серйозно втручаючись у внутрішні справи Китаю, підриваючи суверенітет і територіальну цілісність Китаю, розтоптуючи політику одного Китаю та загрожуючи миру та стабільності в Тайванській протоці».
 
Пелосі стала найвищим чиновником США, яка потрапила під санкції Китаю. При цьому наразі невідомо, що саме буде передбачати санкційний пакет проти Ненсі Пелосі.
 
Торік Пекін запровадив санкції проти колишнього держсекретаря США Майкла Помпео.
 
При цьому раніше Вашингтон вирішив не накладати санкцій на лідера законодавчої влади Китаю Лі Чжаньшу через його центральну роль у нав’язуванні закону про національну безпеку Гонконгу в червні 2020 року, незважаючи на поширення санкцій на інших китайських чиновників.
 
Нагадаємо, Пелосі проводила тур по країнам Азії, в його рамках відвідала і Тайвань, про що не було відомо до останньої миті.
 
Напередодні її прибуття на острів Пекін відверто погрожував американським політикам, заявлявши, щоб ті «не грали з вогнем», маючи на увазі стосунки з Тайванем. МЗС КНР відкрито висловило протест через візит Пелосі на Тайвань і засуджує його.
 
Незважаючи на це, Пелосі провела зустріч з президентом Цай Ін Вень, а також з іншими політичними лідерам Тайваню. Після цього Збройні сили Китаю перейшли до активної фази військових навчань з бойовими стрільбами в шести зонах навколо Тайваню.
 
Окрім цього своє обурення з приводу візиту на острів Пелосі  КНР, окрім сплеску військової активності навколо Тайваню, продемонструвала викликом посла США в Пекіні та припиненням імпорту кількох сільськогосподарських продуктів із Тайваню.
 
Китай вважає територію Тайваню частиною своєї суверенної території, при цьому влада Тайваню вважає себе легітимним китайським урядом, називаючи материкову територію Китаю "окупованою".
 
У даний час Тайвань підтримує офіційні дипломатичні відносини з 14 державами - членами ООН, але фактичні зв'язки - з більшістю країн світу через свої представництва. 
 
Як повідомляла  УМ, попри бурхливі протести Китаю, який вважає Тайвань своєю провінцією, спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі здійснила візит на острівну державу. Під час візиту Пелосі та ще п’ять членів Конгресу США у складі делегації зустрілися з керівництвом Тайваню.