Президент Мексики Обрадор пропонує встановити п'ятирічне перемир'я у світі

13:02, 05.08.2022
Президент Мексики Обрадор пропонує  встановити п'ятирічне перемир'я у світі

Перемир’я має торкнутися як звичайних війн, так і торгових

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор закликав припинити всі воєнні конфлікти і торговельні війни щонайменше на п'ять років. Він вважає, що з подібною ініціативою має виступити ООН. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Excelsior. 
 
Лідер Мексики зазначив, що світ останнім часом зіткнувся з безліччю криз — пандемія, війна в Україні, напруженість навколо Тайваню, гальмування економічного зростання, глобальна інфляція тощо. Він вважає, що світові необхідне глобальне перемир'я, щоб протистояти цим кризам. 
 
Точкою відліку початку такого періоду мексиканський лідер пропонує вважати припинення бойових дій в Україні. Він наголосив, що з такою ініціативою може виступити Організація Об'єднаних Націй. 
 
За словами президента, «перемир'я» має торкнутися як звичайних воєн, так і торгових.
 
Лопес Обрадор вважає, що у відповідь на глобальні виклики світ має стимулювати продуктивну діяльність, створювати робочі місця, дбати про бідних та прагнути співпраці країн і народів з метою розвитку.
 
Як повідомляла УМ, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що наразі світ зіткнувся з ядерною небезпекою, небаченою з часів холодної війни. Гутерреш вважає, що зараз світ перебуває як ніколи близько до ядерної війни.
 
Читайте також: громадяни  РФ, які намагаються оформити електронний дозвіл для в'їзду до Мексики, отримують відмову в наданні послуги. Після заповнення заяви на сайті дипмісії росіяни не отримують схваленого рішення, причому сама відмова надходить українською мовою.