Один прорахунок віддаляє світ від ядерного знищення - Генсек ООН

16:03, 02.08.2022
Один прорахунок віддаляє світ від ядерного знищення - Генсек ООН

Антоніу Гутерреш попереджає, що світ стоїть за крок від ядерної катастрофи (Фото з відкритих джерел)

Генсек ООН Антоніу Гутерреш вважає, що світ наразі перебуває за крок від «ядерного знищення». При чому подібної небезпеки не бачили  з часів холодної війни.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Sky News.
 
Ядерні загрози стоять на порядку денному зустрічі в Нью-Йорку країн, які підписали договір про нерозповсюдження.
 
Загрози, які виникають через війну в Україні, а також в Азії та на Близькому Сході, відділяють світ від ядерного знищення «одним лише одним непорозумінням, одним прорахунком»,—сказав генеральний секретар ООН.
 
Антоніу Гутерреш зробив коментарі на переговорах у Нью-Йорку, сказавши офіційним особам, що це «час ядерної небезпеки, якої не було з часів розпалу холодної війни».
 
«Поки що нам надзвичайно щастило. Але удача — це не стратегія. Це також не захист від геополітичної напруженості, яка переростає в ядерний конфлікт»,— сказав він.
 
Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен розкритикував Росію за ядерний шантаж, до якого Кремль вдається під час повномасштабної війни проти України. 
 
Як повідомляла УМ, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький під час свого виступу в ООН закликав закрити небо над атомними станціями України, оскільки  вторгнення російських військових збільшує наростання небезпеки для АЕС.