Україна не піде на перемир'я, доки не звільнить свої землі станом на 24 лютого - Жовква

13:40, 04.08.2022
Україна не піде на перемир'я, доки не звільнить свої землі станом на 24 лютого - Жовква

Українці мають відвоювати свої території, а потім вести мову про дипломатію — Ігор Жовква

У Офісі Президента заявили, що перемир’я не варто очікувати, допоки території України не звільнять хоча б до лінії 24 лютого.
 
Як інформує Україна молода, про це заступник глави Офісу президента Ігор Жовква сказав в інтерв’ю Lb.ua.
 
За його словами, коли Збройні Сили України готуються до контрнаступу, починають виявлятися заклики до припинення вогню. Він наголосив, що на офіційному рівні від ключових союзників України такі заклики не звучать.
 
«Жодного разу нічого подібного ми не чули ні від президента США Джо Байдена, ні від його адміністрації. Навпаки, у Вашингтоні нам кажуть, що Україна визначатиме умови початку будь-яких переговорів. Ці ж слова лунають і від лідерів G7»,- сказав Жовква.
 
Чиновник зазначив, що Україна не погоджуватиметься на «переговори заради переговорів», тим більше на умовах Росії. Він заявив, що до того моменту, як Україна не звільнить свої території і не відсуне лінію фронту хоча б на стан 24 лютого, про жодні домовленості щодо режиму тиші «не може бути й мови».
 
«Тобто припинення вогню саме по собі не може бути передумовою для ведення мирних переговорів. Сьогодні ми говоримо, що будь-які переговори можуть вестися лише на полі бою. І нікому не вдасться - жодним аналітикам чи колишнім державним діячам - зламати готовність України до опору, до звільнення всіх своїх територій»,- сказав заступник глави ОП.
 
Як повідомляла УМ, колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер заявляє, що президент рф путін нібито хоче переговорів та дипломатичного вирішення війни в Україні.
 
Німецький політик перебуває у дружніх відносинах із главою Кремля і нещодавно повернувся з Москви, де невідомо що робив.
 
Як повідомляла УМ, секретар РНБО Олексій Данілов спростував наратив про неможливість перемоги над росією військовим шляхом. Він переконаний, що Україна відвоює свої території, а потім вже займеться дипломатією.
 
Читайте також: колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер заявляє, що президент рф путін нібито хоче переговорів та дипломатичного вирішення війни в Україні.
 
Німецький політик перебуває у дружніх відносинах із главою Кремля і нещодавно повернувся з Москви, де невідомо що робив.