Генпрокурор Костін говорив із послами країн G7 про Оленівку та інші злочини рф

17:46, 01.08.2022
Генпрокурор Костін говорив із послами країн G7 про Оленівку та інші злочини рф

Зустріч генпрокурора Андрія Костіна з послами Великої сімки та представництвом ЄС в Україні

Новий генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з послами країн G7 та представництвом ЄС в Україні.
 
У ході зустрічі обговорили роботу органів прокуратури в умовах воєнного стану, поглиблення співпраці та посилення міжнародної експертної допомоги.
 
Як інформує Україна молода, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.
 
Генпрокурор запевнив, що для нього залишається пріоритетом побудова незалежної професійної прокуратури. А в умовах воєнного стану ключовим є розслідування воєнних злочинів рф в Україні.
 
«Усі ми бачили шокуючі кадри Оленівського ізолятора, де утримувалися наші військовополонені з «Азовсталі», а також жахливих тортур і розстрілу українських військовополонених. Це навмисні та заздалегідь продумані воєнні злочини і ніщо інше, як відвертий і цинічний ляпас міжнародній спільноті. Але наш спільний обов’язок – стежити за тим, щоб усі, хто причетний до цих злочинів, не уникли відповідальності. Ми також повинні адекватно протистояти російській брехні та дезінформації», - цитує пресслужба генпрокурора.
 
 
 
У свою чергу, посли висловили свою підтримку та зазначили, що уважно стежать за тими процесами, що відбуваються в українській прокуратурі, в тому числі в питаннях завершення реформи так званого трикутника правосуддя.
 
 
Посли також висловили занепокоєння тим рівнем та масштабами злочинів, які вчиняють російські військові в Україні.
 
 
Вони запевнили, що готові і надалі надавати необхідну експертну допомогу в розслідуванні воєнних злочинів та продовжувати сталу підтримку для України, інформує генпрокуратура.
 
Як відомо, Верховна Рада 26 липня підтримала призначення Андрія Костіна генеральним прокурором України.
Андрій Костін – колишній народний депутат дев'ятого скликання, член партії «Слуга народу». Очолював Комітет Верховної Ради з питань правової політики.
 
Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський, президент України  вніс на розгляд парламенту проєкт постанови про надання згоди Верховної Ради на призначення Андрія Костіна на посаду генерального прокурора.