Із місця вбивства полонених в Оленівці з’явилися супутникові знімки

14:57, 31.07.2022
Із місця вбивства полонених в Оленівці з’явилися супутникові знімки

Оленівка - знімки з космосу. (Фото: Твіттер Christopher Miller)

Крістофер Міллер, журналіст та кореспондент Politico оприлюднив супутникові знімки Maxar, які показують колонію в окупованій Оленівці Донецької області до та після вбивства українських полонених.

 

Як інформує УМ, про це повідомили Міллер у Twitter, радник глави ОП Михайло Подоляк у Twitter та Informnapalm.

 

«Нові фотознімки Оленівської в’язниці, де щонайменше 50 українських військовополонених були вбиті під час атаки, який, за словами Києва – і попередні дані про це свідчать — здійснили російські війська», - написав Міллер.

 

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm, проаналізувавши атаку на полонених, дійшла висновку, що то була не атака з РСЗВ типу HIMARS чи будь-яка інша. Вони пояснюють, що внаслідок "ракетного удару" не вилетіла жодна цеглина, ліжка не посунулися ні на сантиметр тощо.

 

Також вони пишуть, що тіла не були б обгорілими після атаки ракетою – вони б не були цілими. 

 

Натомість розслідувачі вважають, що це була термобарична бомба, тобто, ними просто обстріляли будівлю з вікон, заблокувавши усі виходи.

 

Подоляк також впевнений, що був термобаричний вибух зсередини.

 

Нагадаємо, що 29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці, повідомляючи про щонайменше 53 загиблих.

 

У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони Росії.

 

СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки, внаслідок якого загинули щонайменше 53 українських полонених.

 

Родичі українських військовополонених з "Азовсталі" закликають світ визнати Росію державою-спонсором тероризму.

 

ООН готова направити групу експертів для проведення розслідування обставин обстрілу СІЗО в Оленівці.

 

Як повідомляла УМ, світова спільнота українців закликає виходити на  акції протесту у різних містах світу після вбивства українських військовополонених у колонії в Оленівці Донецької області.