МЗС України засудило дипломатів рф за заклик стратити азовців

16:24, 30.07.2022
МЗС України засудило дипломатів рф за заклик стратити азовців

У МЗС відреагували на цинічні заклики росії стратити бійців «Азову»

МЗС відреагувало на офіційний заклик посольства РФ стратити бійців «Азову», наголосивши , що такі дії не відрізняють російських дипломатів від військових їхньої країни. Всі вони мають відповісти за свої злочини.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє у Twitter речник МЗС Олег Ніколенко.
 
«Прочитайте це, коли вам кажуть, що Росію не можна ізолювати. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають до розстрілу українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці. Усі вони є співучасниками цих військових злочинів і повинні відповідати»,- написав Ніколенко.
 
Нагадаємо, сьогодні на своїй офіційній сторінці в Twitter посольство Росії в Британії закликало стратити військовослужбовців полку "Азов", наголосивши, що українські бійці нібито «заслуговують смерті через повішання».
 
На що в Офісі президента України відповіли. Так голова ОП Андрій Єрмак заявив, це лише черговий доказ, що Росія - держава-терорист і для цього вже вдосталь доказів.
 
Як повідомляла УМ, внаслідок підступного удару по приміщенню, де утримувалися полонені українські бійці «Азову» і куди їх перевели напередодні, загинуло щонайменше 53 полонених, а ще 75 – отримали поранення.