Ліз Трасс стане найбільшим другом України у разі перемоги на виборах

11:27, 29.07.2022
Ліз Трасс стане найбільшим другом України у разі перемоги на виборах

Ліз Трасс заявила, що разом із союзниками працюватиме задля перемоги України

Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс, яка претендує стати прем’єр-міністром замість Бориса Джонсона, пообіцяла у разі своєї перемоги стати «найбільшим другом» України.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомило агентство Reuters.
 
Трасс як міністр закордонних справ контролювала запровадження санкцій проти наближеного до президента Росії Владіміра Путіна кола осіб. Тепер вона заявила, що працюватиме з союзниками, аби надати Україні більше зброї та гуманітарної допомоги.
 
«Як прем’єр-міністр я буду найбільшим другом України - слідуючи стопам Бориса Джонсона - і буду повністю віддана тому, щоб Путін зазнав поразки в Україні та зазнав стратегічної поразки, і щоб Росія була обмежена в майбутньому» - заявила вона.
 
Вона додала, що цей конфлікт перебуває на волосині, і зараз не час говорити про поступки та компроміси жахливому диктатору... 
 
«Я кандидат, якому британський народ може довіряти щодо України, і якому вони можуть довірити захистити нашу свободу в вдома і за кордоном»,- додала вона.
 
Трасс сказала, що коли виграє вибори лідера Консервативної партії, одразу ж зателефонує президентові України Володимиру Зеленському.
 
Ліз Трасс зійшлась у боротьбі з колишнім міністром фінансів Ріші Сунаком, щоб стати новим прем’єр-міністром Британії.
 
Вона лідирує в опитуваннях серед членів Консервативної партії, які остаточно вирішать, хто стане наступним прем'єр-міністром після тижнів голосування 5 вересня.
 
Президент України Володимир Зеленський раніше висловив занепокоєння, що новий прем’єр-міністр Великої Британії може зменшити підтримку України на противагу Борису Джонсону.
 
Як повідомляла УМ, глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс запевнила, що забезпечить поразку путіна у війні проти України, у випадку її обрання на посаду прем’єр-міністра.