Джонсон постріляв з кулемета разом із бійцями ЗСУ в Північному Йоркширі

15:47, 23.07.2022
Джонсон постріляв з кулемета разом із бійцями ЗСУ в Північному Йоркширі

Борис Джонсон продовжує підтримувати Україну: цього разу він відвідав українських військових, які проходять підготовку у Великій Британії (instagram.com/borisjohnsonuk)

Прем´єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав українських військових, які проходять навчання у британських збройних сил у Північному Йоркширі.
 
Він переконаний, що український народ та ЗСУ зрештою досягнуть успіху і здобудуть перемогу у війні з росією.
 
Як інформує Україна молода, про це Джонсон повідомив у своєму інстаграмі.
 
Він зазначив, що Великобританія прагне зробити все можливе, щоб допомогти Україні продовжувати давати відсіч російській агресії.
 
«Я зустрічався з деякими з 400 українських військовослужбовців, яких тут навчають наші сили, щоб підготувати до війни в Україні. Це частина величезного зобов'язання, яке ми взяли, щоб навчати українських військових.
 
Ми хочемо навчити 10 000 із них протягом наступних чотирьох місяців», – повідомив прем'єр.
 
 
За його словами, це доповнює внесок, який Британія робить для підтримки українців зброєю. Зокрема, 6900 одиницями протитанкової зброї, 120 броньованими машинами та іншою зброєю.
 
«Я просто хочу, щоб ви знали, що народ Сполученого Королівства підтримує народ України та підтримує вас у вашій боротьбі. І я абсолютно переконаний, що ви можете перемогти й ви переможете. Дякую вам!», – звернувся Джонсон до українців.
 
 
Британський прем'єр додав: «Я дуже пишаюся роллю, яку Великобританія може відігравати досі. Але врешті-решт, це завдяки хоробрості та героїзму українських військових. Слава Україні!».
 
 
 
Як відомо, раніше президент Володимир Зеленський обговорив із Джонсоном нарощування обсягів підготовки українських воїнів у Великій Британії. 
 
Президент заявив, що підтримка з боку Великої Британії «залишається потужною й безумовною».
 
 
 
Нагадаємо, що Британія посилить військову допомогу Україні. Країна надасть артилерію, протитанкову зброю, безпілотники, радіолокаційні системи та боєприпаси.
 
Як повідомляла УМ, прем´єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час виступу, в якому оголосив про свою відставку, звернувся до українців і запевнив у подальшій підтримці у боротьбі з російською агресією.
 
За його словами, Велика Британія продовжить підтримувати Україну за будь-яких обставин, а також виконає все, що обіцяла.