рф варто деколонізувати дерусифікувати та денуклеаризувати - Данілов

15:16, 28.07.2022
рф варто деколонізувати дерусифікувати та денуклеаризувати - Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов спрогнозував, що росія незабаром втратить свої колонії

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зазначив, що повномасштабним вторгненням в Україну росія запустила процес деструкції пострадянського простору та власної деколонізації.
 
Як інформує Україна молода, про це він написав у Facebook.
 
За його словами, росія позбавляється домінуючого впливу на країни колишнього СРСР, країни Центральної Азії та Кавказу, демонструючи, що вона є реальною і безпосередньою загрозою державному існуванню для країн пострадянського простору.
 
Країни Центральної Азії та Кавказу починають динамічну переорієнтацію власного стратегічного зовнішньополітичного вектору з росії на інші держави – Туреччину, ЄС, Китай, – які можуть виступити гарантами їх безпеки від рецидивів постімперських судом. 
 
Він зазначив, що руйнується  роль та значення міждержавних об’єднань ОДКБ, ЄЕП, які починають розглядатися їх учасниками як загрози національному суверенітету й інструменти російської зовнішньополітичної експансії. 
 
Також Данілов заявив, що війною проти України Росія дала старт рухам у національних республіках, які «тимчасово входять до складу РФ», згадавши Татарстан, Ічкерію, Саху, Сибір, Урал, Далекий Схід тощо.
 
«Весь демократичний світ має допомогти національним республікам і народам позбутися колоніального пригнічення з боку Московії для реалізації своїх міжнародно визнаних прав на незалежність, самовизначення та відокремлення. 
 
Свобода народів – це повна деколонізація Росії. Деколонізація, дерусифікація та денуклеаризація РФ. А ЗСУ допоможуть вирвати отруйні російські імперські зуби»,– написав він.
 
Міністр оборони Олексій Резніков розповів про своє бачення трьох сценаріїв закінчення війни. Згідно з одним із них, Росія розпадеться на кілька різних суб'єктів – Татарстан, Башкортостан тощо.
 
Начальник військової розвідки Кирило Буданов вважає, що у серпні настане переломний момент у повномасштабній війні Росії проти України на виснаження, а до кінця року масштабні бойові дії практично припиняться, що закінчиться для РФ катастрофою.
Він казав, що Україна поверне всі свої території виключно силою, іншого шляху немає.
 
Як повідомляла УМ, секретар  РНБО України Олексій Данілов зазначив, що Президент України Володимир Зеленський поставив пріоритетне завдання українським військовим - звільнити всі регіони від російських загарбників.
 
За його словами, одночасно деокупувати все регіони нашої країни неможливо, проте справа в черговості.