ЗСУ будуть поступово звільняти всі регони України – Данілов

21:39, 12.07.2022
ЗСУ будуть поступово звільняти всі регони України – Данілов

Олексій Данілов вважає, що замість слова «деокупація» краще говорити про знищення агресора на території України. (Фото РНБО України)

Секретар РНБО України Олексій Данілов пояснює, що Президент України Володимир Зеленський поставив пріоритетне завдання українським військовим - звільнити всі регіони від російських загарбників.

 

За його словами, одночасно деокупувати все регіони нашої країни неможливо, проте справа в черговості.

 

Як інформує Україна молода, про це Данілов розповів у етері “Радіо свобода” у вівторок.

 

Секретар Ради нацбезпеки і оборони підтвердив, що вибухи на ворожих складах зі зброєю та пальним на Херсонщині - це робота високоточної зброї.

 

«Я хотів би звернути увагу, що мова йде не тільки про Херсонську область, мова йде про деокупацію всієї країни. І коли президент ставить завдання нашим військовим, мова йде про всю Україну.

 

Звичайно, ми не може одночасно звільнити всі території, але верховний головнокомандувач ставить завдання, щоб всі наші території були звільнені від агресора. Питання тільки часу і черговості», - наголосив пан Данілов.

 

На його думку, замість слова «деокупація» краще говорити про знищення агресора на території нашої країни.
 

Як повідомляла «УМ», Генштаб ЗСУ готує деокупацію півдня України за дорученням Зеленського.

 

Влада вже кілька разів закликала українців виїхати з окупованих районів Херсонщини і Запоріжжя, щоб росіяни не могли використати їх як живий щит під час українського контрнаступу.