Німеччина готується передати ЗСУ реактивні системи залпового вогню Mars II

18:10, 26.07.2022
Німеччина готується передати ЗСУ реактивні системи залпового вогню Mars II

Україна нарешті отримала від Німеччини обіцяну зброю (Фото з відкритих джерел)

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт зазначила, що Україна отримає реактивні системи залпового вогню Mars II найближчим часом.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомило DPA 
 
Також вона повідомила про передачу Києву ще трьох самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000).
 
«Обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II і ще три самохідні гаубиці PzH 2000 буде доставлено. Ми дотримуємося свого слова»,- заявила вона.
 
Плани Берліну щодо поставки Mars II вже підтвердив і керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. 
 
Про плани поставити їх Києву в Берліні заявили ще наприкінці квітня. Згодом міністерка оборони ФРН Ламбрехт та Резніков домовилися, що 30 систем Gepard Німеччина передасть ЗСУ до кінця літа. Половину з них разом із боєприпасами Ламбрехт пообіцяла доставити з німецьких арсеналів до України в липні.
 
«Гепарди» стали другою поставкою важкого озброєння з Німеччини за п'ять місяців повномасштабного наступу Росії в Україну. У червні в Україну зі складів Бундесверу прибули десять самохідних гаубиць PzH 2000 і важка артилерія, здатна вражати цілі за 40 кілометрів. 
 
Ламбрехт каже, що у вересні німецька промисловість також поставить Україні радар виявлення артилерії типу Cobra. За її словами, контракт уже підписаний, і зараз розпочнеться навчання українських військових.
 
Також Welt пише, що через декілька тижнів компанія-виробник розпочне навчання українських військових роботі із системою ППО IRIS-T SLM. Її обіцяють поставити в Україну у вересні.
 
ДОВІДКА "УМ"
 
РСЗВ MARS-II – це реактивна система залпового вогню, що стоїть на озброєнні Бундесверу з 1990 року. Є аналогом американської M270 MLRS, але з деякими доопрацюваннями, що стосуються збільшених розмірів та маси.
 
Системи Mars II призначені для знищення живої сили та техніки супротивника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів та вузлів зв’язку, а також для дистанційного мінування місцевості.
 
Ефективна дальність вогню  РСЗВ MARS-II в залежності від снарядів
M26: 32 км
M26A1/A2: 45 км
M30/31: 84 км
GMLRS+: 120 км
ATACMS: 165 – 400 км
 
Як повідомляла УМ, попри обіцянки уряду Німеччини, постачання зброї Україні явно затримуються, в тому числі зенітно-ракетні комплекси Iris-T SLM.