Німеччина затримує постачання Україні зенітно-ракетних комплексів Iris-T SLM

17:01, 23.07.2022
Німеччина затримує постачання Україні зенітно-ракетних комплексів Iris-T SLM

Поки що Німеччина годує Україну лише обіцянками щодо постачання зброї

Обіцяні урядом Німеччини постачання зброї Україні явно затримуються, в тому числі зенітно-ракетні комплекси Iris-T SLM.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Welt.
 
Як відомо, на початку липня український уряд подав заявку на купівлю 11 комплексів Iris-T SLM у збройової компанії Diehl Defense.
Міністерство економіки в Берліні позитивно відреагувало на заявку і направило її до Федеральної ради безпеки. Однак за три тижні рішення так і не було ухвалено. 
 
Рада із дев’яти міністрів, які засідають у закритому режимі та займаються зовнішньою політикою й політикою безпеки, у всіх випадках або не погоджувалась, або погоджувалась з небажанням на постачання зброї.
 
Одна система Iris-T коштує близько 140 мільйонів євро, а за одинадцять одиниць потрібно заплатити 1,5 мільярда євро. Україна хоче закуповувати зброю у збройової компанії Diehl Defense.
 
На початку червня канцлер Олаф Шольц пообіцяв Україні постачання такої зброї у «найближчі тижні». Тим часом, за інформацією з Києва, постачання очікується лише до кінця року.
 
Нагадаємо, уряд Німеччини раніше опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113. 
 
Як повідомляла УМ, міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін не постачатиме бронетранспортери Fuchs в Україну.