Джонсон приїде до України попрощатися із Зеленським

08:36, 25.07.2022
Джонсон приїде до України попрощатися із Зеленським

Борис Джонсон планує «прощальну поїздку» до України. (facebook.com/borisjohnson)

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує «прощальну поїздку» до  України, щоб зустрітись із президентом України Володимиром Зеленським перед тим як залишити свій кабінет на Даунінг-стріт в вересні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє британське медіа The Telegraph з посиланням на співрозмовника в британському уряді.

 

Зокрема, видання наводить слова свого співрозмовника про третю поїздку Джонсона: «Він відчуває тягар відповідальності за те, що був найбільшим покровителем (президента Зеленського). Він не може просто піти та не переконатись, що світ підтримує його. Він сподівається побачити його знову, перш ніж залишить свою посаду».

 

Про такі наміри Джонсона стало відомо після його телефонної розмови із Зеленським у п’ятницю, 22 липня.

 

За інформацією The Telegraph, під час дзвінка Зеленський сказав Джонсону, що спостерігав за його заключним виступом та процитував його фінальне "Hasta la vista, baby".

 

Найближчим часом планується ще одна телефонна розмова між президентом України і прем’єр-міністром Великої Британії.

 

Як повідомляла «УМ», днями Борис Джонсон відвідав українських військових, які проходять навчання на базі британської армії у Північному Йоркширі. Він випробовував зброю, а також спостерігав як тренуються українські військові.

 

Джонсон є одним із найактивніших і найгучніших прихильників України на Заході. Він двічі відвідав Київ з початку повномасштабного вторгнення рф та підтримав виділення мільярдів фунтів британської військової допомоги.