США розглядають питання про оголошення росії спонсором тероризму

14:23, 24.07.2022
США розглядають питання про оголошення росії спонсором тероризму

Посол США в Україні Бріджіт Брінк (Фото:twitter.com/USAmbKyiv)

Сполучені Штати Америки дуже серйозно розглядають питання про оголошення росії державою-спонсором тероризму.

 

Як інформує УМ, про це 24 липня заявила посол США в Україні Бріджит Брінк в інтерв’ю Радіо Свобода.

 

«Щодо оголошення росії державою-спонсором тероризму, ми розглядаємо це питання, воно потребує ретельного аналізу відповідно до американських законів. Про те, що ми робимо: ми змушуємо росію відповідати за свої дії й продовжуємо це робити», - сказала Брінк.

 

Посол зауважила, що разом з партнерами та союзниками з усього світу США запровадили безпрецедентну за обсягом та глибиною кількість санкцій, і продовжуватимуть це робити й надалі. Вона акцентувала на тому, що росію відключили від фінансування з боку міжнародних фінансових установ, перешкодили використанню заморожених коштів центробанку для погашення свого боку.

 

«Ми використовуємо всі доступні засоби, які б застосовувалися для країни, яка є таким спонсором. Проте ми також серйозно розглядаємо таке оголошення. І ми продовжимо притягувати росію до відповідальності відповідно до нашого законодавства», - наголосила американський дипломат.

 

Нагадаємо, що спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підтримала звернення України до Конгресу з проханням визнати росію державою-спонсором тероризму та назвала путіна боягузом.

 

Як повідомляла УМ, Сенату США пропонують визнати дії рф в Україні геноцидом.